Поврзи се

Тајмаут

ШОКАНТНО ВИДЕО: Удри со главата во оградата и падна, а публиката го снимаше

Шкотскиот маратонец Калум Хокинс, поради исцрпеност се урна за време на трката, и никој од гледачите, па дури и лекар не пријде да му помогне.

Хокинс колабираше на два километри од целта во Голд Коуст во Австралија. Хокинс до тој момент водеше на трката, но темпото и условите очигледно му биле премногу тешки и човекот паднал, удрил со главата во ограда и остана да лежи на патеката неколку минути, а дури потоа лекарите дојде до него.

Набљудувачите гледаа на само неколку метри, го фотографираа и снимаа повредениот маратон, а на лекарите им  требаше целосната вечност да дојдат до него.

Сепак, реакцијата на јавноста која го снимаше и фотографира додека беспомошно лежеше на асфалтот го потресе светот. Иако влезот на гледач и  укажување на помош значеше дисквалификација за маратонот, тие барем може да се воздржат од снимање и сликање.

ФОТО

ВИДЕО

ПОВЕЌЕ ОД Тајмаут

loading...
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com