Судот изрече казни за полските навивачи: Опомени и 150 евра за масовните тепачки

За масовните тепачки и нереди кои ги предизвикаа полските навивачи пред почетокот на натпреварот Македонија – Полска во текот на вчерашниот ден судот им одреди парична казна од 500 евра и опомена за сите 223 полски навивачи.

Од МВР велат дека инцидентот се случил непосредно пред фудбалскиот натпревар со Полска во паркот на франкофонијата, откако две групи на полски навивачи започнале физички да се пресметуваат.

Полицијата соопшти дека со апсење бил спречен поголем инцидент, а заради големиот број на приведени навивачи, потребно било да се употребат и автобусите на ЈСП. Ноќта во притвор, сепак не ги спречи полјаците да споделат слика на социјалните мрежи за тоа како поминуваат во притвор. За натпреварот Македонија – Полска во земјава пристигнаа повеќе од 2.000 полски фанови.