Поврзи се со нас

Фудбал

Англија на врвот пред Франција, еве ги 10-те најскапи репрезентации во светот

Интернационалниот фудбал секогаш се фалел со (национални) тимови кои поседуваат светски талент.

Осврнувајќи се на денешницата, некои од овие играчи може да се проценат и по 100 милиони евра, а тоа се однесуваат на трансфер пазарот. Бројките на некои од овие sвезди се навистина зачудувачки и исто така го покажуваат индивидуалниот квалитет во рамките на секоја репрезентација.

Еве ги топ 10 највредни репрезентации во светот. Овој избор е направен според бројките на Трансфермаркт.

1. Англија – 1,29 милијарди евра

2. Франција – 1,24 милијарди евра

3. Германија – 872 милиони евра

4. Бразил – 849 милиони евра

5. Белгија – 770 милиони евра

6. Шпанија – 768 милиони евра

7. Италија – 758 милиони евра

8. Португалија – 738 милиони евра

9. Холандија – 633 милиони евра

10. Аргентина – 507 милиони евра

Advertisement