Connect with us

Други спортови

Брз нокаут: Роберт Витакер го победи Иркам Алискеров во Ријад

На спектакуларниот УФЦ настан во Ријад, Новозеланѓанецот Роберт Витакер го демонстрираше своето умешност во ММА со брз нокаут над Русинот Иркам Алискеров, завршувајќи ја борбата за помалку од две минути.

Судијата мораше да ја прекине борбата на 1:49 минути, потврдувајќи го Витакер како еден од врвните борци во средната категорија.

По борбата, Витакер изјави дека е подготвен да се соочи со секој предизвик и во секој момент, изразувајќи самодоверба во својата непобедливост.

Оваа победа му донесе дополнителни 50.000 американски долари како признание за неговото извонредно издание на рингот.

Advertisement