Поврзи се со нас

Фудбал

Де Брујн: Повеќе не ги познавам правилата на фудбалот

Кевин Де Брујн се пожали дека повеќе не ги знае правилата на игра на фудбалот по честите промени во последните години.

Де Брујн по натпреварот изјави дека поради честите промени ги заборавил правилата и дека не е ништо како во првите години од неговата кариера.

“Искрено повеќе не ги знам правилата. Играм професионален фудбал веќе 12 години. Немаше промени во првите девет години, а имаше многу во последните три”, рече Де Брујн.

Де Брујн е нешто во право, бидејќи правилата на практично се менуваат од сезона во сезона, што ги збунува и играчите и судиите.

loading...

Facebook