Поврзи се со нас

Фудбал

Гетафе го промени името

Гетафе реши привремено да го смени името.

За да ги поддржат луѓето во нивната борба во овие тешки времиња и да им помогнат да ја задржат својата вера, тие одлучија да го сменат своето име и привремено ќе бидат наречени Fe CF.

На шпански, овој збор значи вера. Гетафе сака луѓето да ја чуваат вербата во тешки времиња и затоа тие се решија на ваков потег.

Шпанскиот клуб ја објави оваа вест на својата официјална веб-страница.

 

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама