Поврзи се со нас

Фудбал

Хасан Салихамиџиќ ќе има полни раце работа во наредниот период

Хасан Салихамиџиќ ќе има полни раце работа во следниот период во преговори со агенти на играчи чии договори ќе истечат во следните сезони.

Раководството на баварскиот гигант извлече поука од преговорите со Давид Алаба и тие не сакаат да се повтори таков случај, и сега навреме ќе го решат прашањето за договорот.

Така, во следниот период ќе започнат преговори за обновување на договорот со уште тројца фудбалери. Тоа се Леон Горецка, Никлас Суле и Џошуа Кимих.

Договорите на Горетцки и Сулеу истекуваат во 2022 година, Кимих една година подоцна, Баерн силно сака да ги задржи и ќе им понуди продолжување на соработката.

Првите разговори ќе се одржат наскоро. Хасан Салихамиџиќ ќе започне со понуди и ќе видиме дали ова трио ќе потпише нови договори.

loading...

Facebook