Кулибали: Тие треба да се срамат, а не ние

„Тоа е борба што треба да се води секој ден“.

-текстот продолжува по рекламата-

Кулибали се осврна разговорите за расизмот. Сенегалскиот дефанзивец на Наполи ќе биде поканет во шоуто „Sky Room“, кое објави неколку изјави на фудбалерот.

„Мораме да се бориме на стадионите, но и во фудбалските школи. Знаеме дека е тешко да се добие позиција во вакви работи, но тие се работи за борба и не треба да имаме тело да се бори против расизмот, треба да се срамат од тоа“, рече Кулибали.

„Порака до расистите? Ако не ги познавате луѓето, тешко е да се објасни дека не мора да бидат расисти. Им треба да дојдат тука со мене, ќе видат дека сум нормален човек“.

Совет за етика во медиумите
Loading...