Манчестер Сити казнет со исфрлање од Лигата на шампионите во наредните две години!

Европската фудбалска федерација го казни Манчестер Сити со исфрлање од Лигата на шампионите во наредните две години.

УЕФА ги казни Сити поради кршење на правилата за финансиски фер-плеј (ФФП), со исфрлање од елитното натпреварување во наредните две години и казна од 30 милиони евра.

„По сослушувањето на 22 јануари, контролното тело на УЕФА денес го извести Манчестер Сити за донесената одлука. По сите докази, јасно е дека Манчестер Сити прекршил голем број правила помеѓу 2012 и 2016 година. Клубот исто така не соработуваа во истрагата и затоа ќе биде исклучени од учеството во натпреварите на УЕФА во наредните две години и дополнителни 30 милиони евра“, соопштија од УЕФА.

Клубот сигурно ќе поднесе жалба поради оваа одлука и ќе видиме дали на крајот ќе донесат поинаква одлука.