Поврзи се со нас

Фудбал

Привремениот претседател на Барселона: „Меси нема да се третира поинаку за намалување на платите“

Лионел Меси нема да има посебен третман бидејќи Барселона преговара за намалување на платите на фудбалерите по кризата предизвикана од коронавирусот, изјави привремениот претседател Карлес Тускетс.

Нема да има посебен третман за Лионел Меси.

Барса преговара со фудбалери и сите во клубот за намалување на платите, по кризата предизвикана од КОВИД-19, пандемија што го парализира целиот свет.

Како и другите фудбалери, Лео мора да прифати дека сè додека не се стабилизира, и не започне враќањето на навивачите и фудбалот во нормални денови, тој ќе прифати намалување на платата.

„Мислам дека можеме да постигнеме договор. Ми се чини дека постои подготвеност да го сторам тоа. Не сакаме да земеме пари од никого, туку да ги прилагодуваме платите за да можеме да ги исплаќаме кога е можно – ова е решението за кое сметаме дека е највредно со оглед на околностите.

„Не можеме да направиме нешто исто како што посакуваше [Меси]. Можеме да создадеме различни структури за слични случаи, но не можеме да склучуваме договори за поединци.

„Наша цел е да го решиме проблемот со целиот персонал и сите вработени и ќе сториме се што е можно за да се осигураме дека сите се задоволни.

„Во зависност од расположивите пари, знаеме дека нашите приходи ќе паднат за околу 300 милиони евра доколку наскоро не се отворат стадионите. Дури и да се отворат, тие нема да бидат целосно отворени оваа сезона”. 

loading...

Facebook