Поврзи се со нас

Фудбал

Реал Мадрид мета на португалски хакер

Реал Мадрид беше главна мета на португалски хакер по име Руи Пинто.

Осомничениот сајбер криминалец е уапсен во Будимпешта, Унгарија и е обвинет за незаконско внесување на сметките, е-поштата, документите и договорите на Реал Мадрид.

Според португалскиот весник „Кореиро да Манха“, Реал Мадрид бил една од најголемите цели на Руи Пинто.

Тој користеше виртуелен супер компјутер за да обезбеди пристап до информациите за клубот.

По апсењето, од него биле пронајдени и одземени 12 дискови.

Тој ги негираше обвинувањата.

Жртви на неговиот криминалец беа и познатиот португалски клуб Спортинг ЦП и спортската агенција Дојен Спорт.

Advertisement