Connect with us

Фудбал

Скандал во Шпанија: Судијата беше на летување со фудбалерите, а потоа го тргнаа од списокот

Неверојатно нешто се случи во Шпанија, а подебелиот крај го повлече помошниот судија Сезар Новал, кој беше избркан од списокот на судии за Премиера.

Имено, тој е прфрлен во понизок ранг, а причината е што фотографијата на која се наоѓа Новал.

Ништо не би било чудно ако не беше со некои фудбалери од Премиера, меѓу кои беа Ангуло, Парејо, Солдадо и Дел Хорно.

“Не можам да верувам дека решија да го сторат тоа. Сè беше прилагодено откако се појави фотографија со одредени фудбалери. Јас секогаш ја вршев својата работа со максимална посветеност и немам никаков проблем затоа што сум пријател со некои од фудбалерите”, рече Новал.

loading...

Веднаш после тоа, тој беше отстранет од списокот, а следната сезона ќе суди во понизок ранг на натпреварувањето, секако ако реши да ја продолжи својата судиска кариера.

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com