Поврзи се со нас

Фудбал

Зошто новиот играч на Арсенал не го носи презимето на својот дрес?

Томас Парти неодамна стана нов играч на Арсенал.

Во последните моменти од преодниот рок, лондонскиот клуб го купи овој играч за врска од Атлетико и тој ќе го носи дресот на Арсенал во наредните години.

Фудбалерот од Гана веќе го позајми дресот со број 18, а наместо презимето Парти, на дресот стои Томас.

Новинарите беа заинтересирани зошто тој се решил на ваков потег.

„Ја започнав својата кариера со Томас на дресот и луѓето веќе се запознати со тоа, па затоа решив и тука да го ставам името на дресот“, рече Парти.

Парти играше за Атлетико во изминатите пет години, а претходно играше за Мајорка и Алмерија.

Advertisement