ДОКТОР ЗА ФУДБАЛ: Роберто Карлос уште еднаш ја натера целата планета да му се поклони! (ВИДЕО)

Во неделата беше одигран ревијален натпревар помеѓу Англија и остатокот од светот, а фудбалскиот свет повторно му се поклони на Роберто Карлос и другите пензионирани играчи кои покажаа дека магијата во копачките не исчезна.

Симон, Карагер, Три, Фарах и Чепмен останаа зачудени кога Бразилецот направи вистински балетски потег. Висока топка му паѓаше зад неговиот грб, и совршено го изигра неговиот соиграч:

Во тимот на светот, заедно со Карлос, беше и Дрогба, но и Болт, Карвалјо или Есјен. Секој од нив покажа дека не заборавиле како се играат овие натпревари. Имаше многу добри потези, голови и дриблинзи.