Јапонецот се поблиску до Барселона

Барселона ќе се обиде да го доведе јапонскиот играч Даизен Маеда.

Даизен Маеда е млад јапонски играч кој веќе некое време е пратен од Барселона. По игра со Јапонија во Копа Америка, интересот на Каталонците е уште поголем.

Тоа е брз и квалификуван фудбалер кој може да дојде во Барса на позајмица, а потоа да потпише договор.

Сепак не му е сеедно, тој не може да направи подготовки со Каталонците поради неговиот настап во Копа Америка.

Наскоро можевме да гледаме јапонско „Ел Класико“, бидејќи Реал Мадрид неодамна го купи Кубо, играч кој исто така беше пратен од Барселона.