Connect with us

Фудбал

Колкава е вредноста на ЕП според тимовите, еве на кое место се наоѓа Македонија

Поради корона вирусот Европското првенство кое требасе да се игра ова лето, е презакажано за летото 2021.

Редакцијата на SPORTM.mk се потруди да дознае кој е највредниот играч на ЕП и колкава е вредноста на екипите.

Вкупната вредност на ова Европско првенство, според тимовите изнесува 9.47 милијарди евра, највреден играч е Мбапе кој изнесува 180 милиони евра, а највредна репрезентација е Англија со вредност од 1.4 милијарди евра.

Македонија се ноѓа на 23. место, вредноста на нашата репрезентација изнесува 63.2 милиони евра, додека зад нас се Финска со 34.6 милиони еврa.

Во нашата репрезентација највреден играч е Енис Барди со вредност од 20 милиони евра.

Реклама

Facebook