Connect with us

Фудбал

Натпреварите во Серија А ќе се играат во два термина

Објавено:

Конечна одлука за Серија А ќе биде донесена во текот на неделата.

Во наредните неколку дена ќе се одржат серија состаноци, а најважниот е на програмата на 28 мај, кога министерот за спорт, Винченцо Спадафора, ќе треба да одлучи дали ќе продолжи или прекинува.

Сите индикации се дека фудбалот ќе се игра во Италија следниот месец. Најновите информации велат дека Серија А ќе продолжи на 13 или 20 јуни.

FIGC и Лега калцио веќе работат на натпреварувачкиот календар бидејќи остануваат да се играат 124 натпревари. Во меѓувреме, до италијанската влада беше доставен санитарен и хигиенски протокол.

Натпреварите ќе се играат во два термина, од 18:30 и 21:00 часот, по барање на Сојузот на фудбалери (АИК) поради премногу високи датуми, беше прецртан распоредот од 16:30 часот.

Реклама
Реклама

Facebook

Реклама
Реклама