Connect with us

Фудбал

Одлична идеја од ФИФА: Легендата Роберто Карлос се согласува

Роберто Карлос, член на ФИФА легендите, разговараше со официјалните канали на светската фудбалска организација за проектот за намалување на застанувањата за репрезентациите со намалување на само два прозорци во текот на календарската година.

Ова е мислењето на Бразилецот: „Перформансите на играчите автоматски се влошуваат кога нема време за одмор.

И патувањето има влијание: Можеби го напуштам Мадрид за да одам во Сао Паоло, Буенос Аирес или Каракас.

Нема време да се опорави. Денес, со оваа идеја на ФИФА, што се случува? Бројот на патувања се намалува, бидејќи квалификациите ќе се фокусираат на еден месец.

Така, играчите имаат време да тренираат, да играат добро, да се релаксираат и да се вратат на своето место. Одлична идеја за играчите, а исто така и за клубовите што ги плаќаат да играат добро и да настапат што е можно подобро на теренот.”

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама