Поврзи се со нас

Фудбал

„Суарез мора да го положи испитот, не смееме да ризикуваме плата од 10 милиони евра поради Б1 степен“

Голем скандал ја потресе Италија, а главната причина е италијанскиот јазик од страна на Луис Суарез.

Имено, фудбалерот на Барселона минатата недела беше во Италија за да направи тест на италијански јазик, но веднаш се сомневаа во него.

Полагањето јазик обично трае нешто повеќе од еден час, но Суарез остана малку подолго од половина час и веднаш стана сомнителен.

Тој беше награден со диплома, но сè, наводно, било фалсификувано, бидејќи тој не знае ниту еден збор од италијанскиот јазик.

Универзитетот во Перуџа, каде што Суарез го полагаше овој испит, веќе беше под истрага, а телефоните беа прислушувани.

Неколку дена пред полагањето, бил снимен мистериозен повик.

„Не дека треба да го положи испитот, мора да го положи. Не смееме да ризикуваме плата од 10 милиони евра годишно заради Б1 дипломата“, му рече се уште непознат човек на еден од вработените во Универзитетот.

На крајот, сè излезе на површина, а трансферот на Суарез пропадна, но останува да видиме што ќе се случи со целата афера.

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама