Connect with us

Фудбал

Нејмар поради бизара ситница заработува дополнителни милиони во ПСЖ

Бразилската суперѕвезда Нејмар заработува вистинско богатство во ПСЖ.

Сите повеќе или помалку се согласуваат со изјавата дека денешните фудбалери заработуваат многу повеќе отколку што треба.

Парите што ги собираат во кариерата не можат да ги заработат доктори на науки, научници или други „смртници“.

Нејмар премина од Барселона во ПСЖ летото 2017 година, а договорот што го потпиша со овој клуб ќе го направи вистински богат човек.

Неговата неделна плата е 625 илјади евра, а со едноставна пресметка доаѓаме до заклучок дека му плаќале 3700 евра на час. Ќе признаете, не е лошо.

Една од клаузулите во договорот му носи дополнителен приход. Ова е таканаречена етичка клаузула според која Бразилецот мора да се воздржи од секаква религиозна или политичка пропаганда, што ќе го наруши угледот на клубот.

Токму оваа верска компонента збунува многумина, бидејќи Нејмар е крајно религиозен кон христијанството на кое припаѓа. Тој ја прослави титулата во Лигата на шампионите во 2015 година со Барселона со завој околу главата на кој пишуваше „100 проценти Исус“, што збунува многумина денес во врска со споменатата клаузула.

Facebook