Connect with us

Фудбал

Познати се новите правила што ќе се користат во Шпанија следната сезона

Членовите на Комитетот за судии во Шпанија објаснија кои новости се воведени кога станува збор за правилата што ќе се користат следната сезона.

Постојат неколку различни правила, а некои се дополнително разјаснети, но сега треба да има многу помалку грешки.

Играње со рака

Кога топката ќе погоди играч под лактот, тоа се смета за игра со рака. Ако го погоди над лактот, се смета дека топката удрила во рамото, а ваквите ситуации нема да се сметаат за играње со рака.

loading...

Пенали

Ако голманот ја напушти линијата, но не го одбрани пеналот, казната нема да се повтори. Доколку казната се повтори поради напуштање на гол линијата од голманот порано, голманот нема да добие жолт картон, туку само ќе биде предупреден.

ВАР

Судија во просторијата ВАР нема да го повика главниот судија освен ако не е 100% сигурен дека има пропуст. Ако тоа се случи, тогаш главниот арбитер оди и ги разгледува снимките. Исто така, ако главниот судија сака судијата во просторијата ВАР да разгледа некои детали, тој мора да ја запре играта и да не дозволи да се игра и да се чека интервенција.

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com