Connect with us

Фудбал

Рамос игра за Севиља затоа што зборува шпански, на Французин му треба преведувач

Тренерот на Севиља, Хозе Луис Мендилибар, беше љубопитен зошто игра Серхио Рамос, кој се врати по 18 години во Рамон Санчез Писхуан, а 24-годишниот одбранбен играч за врска Бубакари Сумаре добива неколку минути на теренот.

„Сумаре играше малку. Серхио игра затоа што разбира што му кажувам, за почеток. Сумаре не ме разбира, па треба да се потруди или да најде добар преведувач. Фудбалот е универзален, но мора да разберете што се бара од секој. Потешко им е на оние кои не го зборуваат јазикот“, коментира Мендилибар.

Facebook