Поврзи се со нас

Фудбал

ВИДЕО: Момчето за кое зборува целиот свет, она што го направи со топката скоро никој не може да го направи

Нигериското момче Ече Чинонсо е новиот носител на Гинисовиот рекорд по бројот на жонглирање со топката додека друг држеше на главата.

Ова момче успеа да жонглира со топката 111 пати за една минута, сè додека другата ја балансираше на главата, и постави нов Гинисов рекорд.

Ече го практикуваше овој начин на присвојување на топката уште од мали нозе. Почна на улица, каде ги забавуваше локалното население и публиката и изведуваше навистина одлични работи.

На крајот, тој доби можност да го сруши Гинисовиот рекорд. Тој го стори тоа и им постави домашна задача на многумина кои сакаат да повторат вакво нешто.

 

Advertisement

Facebook

Реклама