Поврзи се со нас

Фудбал

Шок во Шпанија: Гигантот згаснува?!

Тешка финансиска состојба по пандемијата на коронавирус погоди еден од шпанските великани, а тоа е тимот на Валенсија.

Тие, погодени од финансиската криза, мораа да ја прекинат соработката со Пареја и Кокелина, бидејќи тие беа двајцата играчи со најголеми плати.

Но, проблемот не е решен на тој начин, бидејќи овој клуб сè уште е во голема неволја и не може да им ги исплаќа платите на своите фудбалери.

Јасно е дека нема да има ништо од засилувањата, а големото прашање е дали тие воопшто ќе можат да задржат некој од играчите и дали ќе играат во лигата.

Фудбалерите тренираат, но се свесни за ситуацијата. Им беше кажано дека клубот повеќе не може да ги плати, а голем број договори со играчите се очекуваше да бидат раскинети.

Лидерите на овој клуб се обидоа да најдат решение, но не успеаја. Доколку не најдат компромис со играчите, Валенсија нема да може да игра во ниту едно натпреварување, а тоа би значело евентуално згаснување на клубот, што би било голема трагедија.

Advertisement