Connect with us

Фудбал

Тина Мазе не треба да се грижи за иднината, нејзината компанија има огромни приходи

Објавено:

Словенечката скијачка Тина Мазе се пензионираше во 2017 година, но со години успешно управува во деловниот свет.

Мазе, најдобриот словенечки спортист на сите времиња, барем кога станува збор за зимските спортови, е подеднакво успешна во бизнисот што го работи веќе три години.

Според јавно достапните податоци, со оглед на тоа што компанијата е основана во 2006 година, таа забележа нето профит од скоро 2,7 милиони евра, но е сосема јасно дека во последните години и по завршувањето на својата спортска кариера, бизнисот рсете многу побавно.

Само минатата година, на пример, забележа приход од 120 илјади евра, од кои 10 илјади евра профит, што е значително помалку од 2015 година, што следуваше по незаборавните Олимписки игри во Сочи.

Таа освои две злата таму, и очигледно овие успеси беа многу добро познати во деловниот свет, затоа што таа забележа профит од 743 илјади евра следната година.

Реклама
Реклама
Реклама

Facebook

Реклама