Connect with us

Други спортови

Без Ролан Гарос оваа година?

Published

on

Како што стојат работите сега Ролан Гарос најверојатно ќе се одложи.

Одложувањето на Отвореното првенство на Франција го објави и тамошната министерка за спорт, Роксана Марачинеану.

“Спортот нема да биде приоритет во нашето општество. Ние разговараме со Француската тениска федерација за да видиме дали е потребно да се смени датумот на Ролан Гарос”.

„Иако спортот на високо ниво е зачуван во Франција засега, ние се обидуваме да ги минимизираме ризиците од ширење на вирусот во професионалните спортови и ситуацијата во никој случај не е добра“, рече Марачинеану за државното радио.

Годинашниот Ролан Гарос е планиран за периодот од 23 мај до 6 јуни и останува да видиме дали воопшто ќе се игра.

Facebook