„Џампаоли даде сè од себе, мислевме дека можеме да се подобриме со Пиоли!“

Милан денес го назначи новиот тренер, со тоа што Стефано Пиоли го презеде кормилото, заменувајќи го Марко Џампаоли.

-текстот продолжува по рекламата-

Спортскиот директор на „росонерите“ изјави дека Џампаоли даде сè од себе и дека одлуката да го замени Пиоли е пребрзо донесена.

„Џампаоли даде сè од себе што е правилно на почетокот на неговата авантура. Се прашуваме што не чинеше и мислевме дека можеме да се подобриме со Стефано Пиоли. Одлуката беше брзо донесена, но исто така се заснова и на потенцијалот што го има тимот“.

Loading...