Connect with us

Фудбал

ФИФА со револуционерна одлука за местење на натпревари

Цирих, 11 септември 2020 (МИА) – Светската фудбалска централа (ФИФА) одобри специјална апликација дизајнирана да им помогне на фудбалерите.

Со нејзина помош, играчите ќе можат да информираат за секој обид за местење на натпревари на кои тие се сведоци. Апликацијата „Црвено копче“ е во сопственост на глобалниот синдикат на играчи на ФИФПРО и ќе се дистрибуира насекаде преку локалните фудбалски синдикати.

Секој сигнал ќе го испита релевантниот оддел на ФИФА, а според ФИФПРО, апликацијата ќе им даде шанса на играчите да информираат за неправилностите без страв за себе, за своите семејства и за нивните кариери.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com