Поврзи се со нас

Фудбал

Натпреварот помеѓу Хрватска и Португалија без публика

Натпреварот од Лигата на нации меѓу Хрватска и Португалија на 17 ноември во Сплит ќе се игра без гледачи, објави денеска Хрватскиот фудбалски сојуз.

„Денес, Националниот штаб за цивилна заштита на Република Хрватска ја продолжи Одлуката за неопходните епидемиолошки мерки со кои се ограничуваат собирањата и се воведуваат други неопходни мерки и препораки за да се спречи преносот на болеста COVID-19 преку групирања. Ваквата одлука на Националниот штаб за цивилна заштита на Република Хрватска, Хрватскиот фудбалски сојуз ја информира јавноста дека натпреварот од Лигата на нации меѓу Хрватска и Португалија ќе се игра во Сплит на 17 ноември. Пула (17 ноември) “, соопшти ХНС.

Споменатата мерка на Главниот штаб се однесува, се разбира, и на другите натпревари под јурисдикција на ХНС, кои ќе се одржуваат без гледачи до ново известување.

Поради слични мерки во Турција и Шведска, натпреварите на репрезентацијата на Хрватска против Турција (11 ноември) во Истанбул и Шведска (14 ноември) во Солна ќе се играат без публика.

loading...

Facebook