Поврзи се со нас

Кошарка

НБА ќе ги намали даноците на тимовите во 2021 година поради генералниот пад на приходите

Вашингтон, 11 ноември 2020 (МИА) – НБА-лигата ќе го намали износот на плаќањето данок на тимовите на крајот на сезоната 2020/21. Оваа мерка е обид да се олесни даночното оптоварување на тимовите кои планираа да го зголемат ограничувањето на платата и нивото по кое мора да се плати данокот на луксуз пред кризата.

Лигата ќе ги намали даночните плаќања пропорционално на нивото на пад на приходите од кошарката.

На пример, кај Голден стејт ако приходите паднат од предвидените 8,45 милијарди на 5,9 милијарди долари (пад од 30%), тогаш предвидената сметка за данок на луксуз на Вориорс би се намалила од 60 милиони на 42 милиони долари. зс/

loading...

Facebook