Connect with us

Други спортови

Новак бил заразен меѓу децата? По ова прашање Ѓоковиќ веднаш ја прекина прес-конференцијата

Семејството на Новак Ѓоковиќ денеска одржа уште една прес-конференција.

На неа зборуваа неговиот татко Срѓан и неговиот брат Џорџ.

Во документите доставени до судот и објавени од австралиската влада, адвокатите на Новак Ѓоковиќ пишуваат дека нивниот клиент „го остварил правото на исклучок од правилото за неопходна вакцинација при влезот во Австралија затоа што ја добил короната на 16 декември минатата година“.

Но, интересно е што тој ден Ѓоковиќ беше на свеченоста во музејот на Поштата Србија на презентацијата на приходните марки „Тенис: Новак Ѓоковиќ, првиот рекет на светот“.

Ден подоцна Новак беше опкружен со многу деца на кои им подели трофеи. На фотографијата од тој настан, исто како и претходниот ден, тој немал маска ниту се придржувал до епидемиолошките мерки.

Ден потоа тој се појави во редакцијата на француски Л’Екип, а прашањето за тие датуми мораше да се постави на денешната прес-конференција.

Го повлекоа новинари од Австралија, но не добија конкретен одговор.

Братот на Новак Џорџ само рече дека целата документација е доставена до австралиските власти, тој се насмеа и ја прекина прес-конференцијата.

Јасно е дека Новак Ѓоковиќ се однесувал крајно неодговорно со оглед на тоа што бил меѓу децата кога знаел дека е заразен и со тоа свесно го загрозил јавното здравје.

Што ќе се случи после се, останува да видиме.

Реклама

Facebook

Реклама