Поврзи се со нас

Други спортови

Новак доби само 10 евра повеќе од Симона за освојување на Рим, дали организаторот навистина го сакаше тоа?

Откако заврши Мастерс турнирот во Рим, се појави фактот дека сите зборуваат.

Машките полуфиналисти освоија по 100 000 евра на турнирот во Рим, а жените 80 000 евра. Поразените финалисти заработија по 150.000 евра, додека шампионите добија скоро иста сума пари, но не точно.

Ѓоковиќ доби 205.200 евра за освоен турнир, а Симона Халеп 205.190 евра, само десет евра помалку.

Американскиот новинар Бен Ротенберг го виде ова несогласување, обвинувајќи ги организаторите за намерно намалување на наградата за прво место меѓу жените „да ги остават мажите на врвот, без разлика колку и да се“.

Тешко е да се очекува дека организаторот ќе објави вакви обвинувања, па можеме само да претпоставиме дали тоа навистина било случај или едноставно било случајно.

Advertisement