Connect with us

Други спортови

Од последна и големо заостанување, до прво место: Ни самата Хасан не верува што и се случи (ВИДЕО)

Секоја Олимпијада пишува спортски приказни што ќе се раскажуваат долго време.

Можеби првата приказна за натпреварувањето досега е Сифан Хасан, која на идеален начин демонстрираше дека никогаш не треба да се откажуваш во спортот.

Светската шампионка од Холандија на 1.500 и 5.000 метри се најде во голема неволја за време на квалификациската трка на 1.500 метри.

На 500 метри пред крајот, барајќи ја најдобрата позиција за последниот круг, Хасан се сопна и падна на патеката. Таа беше претпоследна додека нејзините ривали минуваа покрај ѕвончето.

Тогаш Хасан, која бара златни медали на три растојанија од 1.500, 5.000 и 10.000 метри, по којзнае кој пат ја покажа својата супериорност.

Атлетичарката, која има европски рекорди, уфрли повеќе брзина и почна да освојува позиција по позиција, и на крајот стигна до одличен резултат.

Хасан е првото возење низ целната линија, а последните 330 метри ги истрча за 43 секунди. Кога видела што направила, се нашла во неверување.

Ги стави рацете на главата, а низ нејзиниот ум минуваше фактот дека беше на чекор до испаѓање, а после тоа успеа да стигне до финалето на бесен начин.

Facebook