Connect with us

Други спортови

Плавата бомбардерка го исмејува Суандерс за предавањето на борбата: “Поради тоа? Не ме исмејувај!”

Пред повеќе од 73.000 гледачи, Канело Алварез ја обезбеди титулата светски шампион во супер средна категорија по предавањето на Биили eо Саундерс.

Алварез додаде ВБА и ВБЦ верзии на појасот на ВБО, откако го принуди Саундерс да му подари борба во 8-та рунда од борбата одржана во Тексас.

Мексиканецот му зададе опасен удар на Британецот на десното око, кој по тој повод се затвори, па тимот на Саундерс беше принуден да ја прекине борбата, а боксерот беше пренесен во болница.

Многу љубители на боксот оттогаш го обвинија Саундерс дека нема храброст и желба да се бори затоа што има видлива повреда на окото.

Меѓу оние кои го исмејуваа британскиот боксер, а меѓу нив беше и Ебани Бриџис, која исто така имаше затворени очи за време на борбата против Шенон Кортенеј во април, но успеа да го заврши целиот натпревар.

„Немој да ми кажеш дека заврши заради окото“, напишала Сината бомбардерка, по што се прашувала дали БЈС воопшто беше во борба.

Инаку, австралискката боксерка го загуби натпреварот од Кортенеј.

Реклама

Facebook