Connect with us

Кошарка

Поради измама уапсени 18 поранешни НБА играчи, ова е списокот

Осумнаесет поранешни играчи на НБА се уапсени за измама во здравствената заштита во најсилната кошаркарска лига во светот.

Бројни познати имиња, меѓу кои Шенон Браун, Тони Ален, Глен Дејвис, Себастијан Телфер, Антоан Рајт, Рубен Патерсон, Вил Бајнам, беа дел од медицински и стоматолошки извештаи со цел да добијат надомест од Планот за бенефиции за здравје и благосостојба на НБА за трошоци што никогаш не ги имале.

Обвинението е покренато во периодот од 2017 година до 2020 година. Извлекле околу четири милиони долари.

 

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама