Connect with us

Ракомет

Ракомет ЕУРО 2020: РАСПОРЕД и точни термини за сите натпревари

Европското првенство во ракомет се одржува во Австрија , Норвешка и Шведска од 9 до 26 јануари 2020 година , а на него учествува и македонската ракометна репрезентација, која се наоѓа во групата Б, со ривали Чешка, Аустрија и Украина.

Ова Европско првенство е прво што се игра во три држави и првото во нов (проширен) формат на натпреварување, со 24 репрезентации.

Има шест екипи со по четири екипи и од овие воведни групи две ќе бидат најдобро пласирани во второто коло. Во ова второ коло, ќе се формираат две нови екипи со по шест екипи, од кои двете најдобри ќе одат во полуфиналето и битката за медали, додека третопласираните екипи ќе играат за петтото место.

ЧЕТВРТОК 09.01.

18:15   БЕЛОРУСИЈА – СРБИЈА

20:30   ХРВАТСКА – ЦРНА ГОРА

ПЕТОК 10.01.

18:15   ЧЕШКА – АВСТРИЈА

20:30   МАКЕДОНИЈА – УКРАИНА

САБОТА 11.01.

16:00   УНГАРИЈА – РУСИЈА

18:15   ШПАНИЈА – ГЕРМАНИЈА

20:30   ЦРНА ГОРА СРБИЈА (СНИМКА ТЕЛМА)

НЕДЕЛА 12.01.

16:00   ЧЕШКА – МАКЕДОНИЈА

18:15   АВСТРИЈА – УКРАИНА

20:30   ФРАНЦИЈА – НОРВЕШКА (СНИМКА ТЕЛМА)

ПОНЕДЕЛНИК 13.01.

18:15   ИСЛАНД – РУСИЈА

20:30   СРБИЈА – ХРВАТСКА

ВТОРНИК 14.01.

18:15   АВСТРИЈА – МАКЕДОНИЈА

20:30   УКРАИНА – ЧЕШКА

СРЕДА 15.01.

18:15   ИСЛАНД – УНГАРИЈА

20:30   РУСИЈА – ДАНСКА

Група I (Виена):
16 јануари
C1 – B2
A2 – C2
A1 – B1

18 јануари
Ц1 – Б1
А1 – С2
А2 – Б2

20 јануари
A1 – B2
A2 – C1
B1 – C2

22 јануари
A1 – C1
A2 – B1
B2 – C2

Група II (Малме):
17 јануари
F1 – E2
D2 – F2
D1 – E1

19 јануари
F1 – E1
D1 – F2
D2 – E2

21 јануари
Д1 – Е2
Д2 – Ф1
Е1 – Ф2

22 јануари
Д1 – Ф1
Д2 – Е1
Е2 – Ф2

Полуфинале (Стокхолм):
24 јануари во 18:00 часот: I1 – II2
24 јануари во 20:30 часот: II1 – I2

Натпревар за петтото место (Стокхолм):

25 јануари во 16:00 часот: I3 – II3

Натпревар за трето место (Стокхолм):

25 јануари од 18:30 часот: Поразен во првото полуфинале – Поразен во второто полуфинале

Финале (Стокхолм):
26 јануари од 16:30 часот: Победник на првото полуфинале – победник на второто полуфинале

Facebook