Connect with us

Други спортови

„Шарли Ебдо“ му испрати брутални пораки на Ѓоковиќ со цртеж на гробишта: „Тука ќе ја најдеш својата среќа“ (ФОТО)

Францускиот сатиричен весник „Шарли Ебдо“ направи брутални карикатури на Новак Ѓоковиќ, кој по големата сага очигледно ќе биде депортиран од Австралија.

Објавија неколку карикатури со наслов „Новак Ѓоковиќ го заслужува најдоброто“, а како и секогаш цртежите се брутални.

„Ѓоковиќ по исклучок“ е цртеж на кој Новак е прободен со вакцина во рекетот, а потоа на друг цртеж се прикажани Новак и собирач на топки на апарат за дишење.

„Да му го дадеме собирачот на топки што го заслужува“, пишува тој над цртежот на Новак, а над колекционерот се зборовите:

„Требаше да се вакцинирам.“

 

Во третиот цртеж Новак е прозван „Да му ги дадеме спонзорите што ги заслужува“, но последниот цртеж привлече посебно внимание.

Тој беше прозван во Франција со цртеж на погребни ковчези со натпис „не вакциниран“, а гласи:

„Тука ќе ја најдете вашата среќа меѓу нашите антиваксери.“

Пораките се навистина брутални, но тоа не е ништо ново за познатиот француски весник кој е немилосрден кон сите.

Реклама

Facebook

Реклама