Connect with us

Други спортови

Сиромашна девојка била понижена затоа што на фластерот го нацртала знакот Најк, одмаздата била жестока

Приказната од 2019 година за девојката од Филипините повторно стана вирална.

Тогаш 11-годишната Реа Булос победи во три дисциплини оставајќи ги своите ривалки на 400, 800 и 1500 метри, далеку зад себе.

Популарноста на оваа девојка не е поради нејзините спортски квалитети, туку поради нејзините импровизациски патики. Односно затоа што трчала без нив.

Бидејќи нејзините родители не можеле да купат патики, таа ставила фластер на нозете и на нив нацртала знак од познатиот производител на спортска опрема Најк.

На скромната девојка и требаше малку за да биде среќна, па воопшто не и пречеше што нема патики бидејќи сакаше само да се натпреварува.

Другите натпреварувачи ја понижуваа и ја исмејуваа, но кога излегоа на патеката, Реа ја победи конкуренцијата и на тој начин служеше жестока одмазда.

После тоа, Најк ја покани Реа во една од нивните продавници и ја награди со бесплатен пар патики.

Сликите на малата Филипинка потоа го обиколија светот и многумина изразија желба да и помогнат, а таа остана скромна и со желба да ја претставува својата земја на игрите во Југоисточна Азија.

Реклама

Facebook