Connect with us

Кошарка

ТАГА! Ужасна трагедија – на 35 години почина кошаркар на репрезентацијата на Србија

Дарко Дамњановиќ, играч кој остави голем белег во кошарката 3х3, почина на 35-годишна возраст.

Кошарката претрпе голем удар со заминувањето на играч кој играше за репрезентацијата на Србија, играше во странство, учествуваше на голем број турнири и беше позната личност на кошаркарските терени, не само низ Србија, туку и низ целиот свет.

Дамњановиќ беше еден од оние кои придонесоа најмногу за развојот на српската кошарка.

Оваа вест беше потврдена од Спортскиот клуб на почетокот на преносот на турнирот во Дебрецин.

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com