Поврзи се со нас

Други спортови

Трката во Ф1 во Виетнам е откажана поради Корона

Големата награда на Виетнам во Формула 1 нема да се одржи.

Оваа трка првично требаше да се одржи во април, но поради пандемијата Ковид 19 беше одложена за ноември. Сепак, трката нема да се одржи ниту на овој втор датум, бидејќи ситуацијата во азиската земја воопшто не е добра како резултат на коронавирусот (ситуацијата е нејасна и хаотична).

Трката во Виетнам беше 18-та трка по календарот и требаше да се одржи на почетокот на ноември, но организаторите ја откажаа. Следствено, трките во оваа сезона ќе бидат 17, додека календарот што беше одобрен во јануари беше со 22 трки.

Досега се одржани 11 трки и остануваат уште 6 да ја затворат Формула 1 сезоната 2020 година.

Реклама

Facebook

Реклама
Реклама
Реклама