Connect with us

Фудбал

Валенсија ја појасни изјавата на претседателот на клубот

Протечената аудио снимка, на која претседателот на Валенсија, Анил Мурти на шега вели дека ќе го убие фудбалерот Карлос Солер, доколку го напушти клубот без трансфер, е монтирана и извадена од контекст, соопштија од шпанскиот клуб. Дневниот весник „Супердепорт“ објави снимка од приватна вечера на која присуствуваа претседателот на Валенсија и бизнисмени во април.

„Снимката, објавена од „Супердепорт“, е монтирана и изменета за да пренесе лажна идеја. „бело-црното“.

На една од аудио снимките, еден човек идентификуван од весникот како Мурти, рекол дека ќе му каже на Солер: „Ако си заминеш без пари во јануари, ќе те убијам. Ќе те убијам тебе и сите медиуми. Ќе дадам 100.000 евра за затоа што морам. да соберам пари. Ти порасна во академијата и клубот инвестираше многу пари во тебе“.

Изгледа дека Анил Мурти се смее кога почнува да зборува за Карлос Солер, 25-годишен играч од средниот ред кој често се поврзува со трансфери во големи клубови. Валенсија рече дека кампањата започна откако беше одбиен предлогот на весникот Супердепорт за „десетици илјади евра“.

На вечерата стана збор и за тешката финансиска состојба на клубот и за идните планови. Јавноста во Валенсија жестоко ја критикуваше работата на раководството на клубот и сопственикот на Сингапур, Питер Лим.

Реклама

Facebook