Поврзи се со нас

Фудбал

ВИДЕО: Франција запиша триумф над Хрватска – Англија шокирана од Данска

Голем број на натпревари вечерва во рамките на квалификациите од Лигата на нации. Во продолжение головите од наптреварите Франција-Хрватска и Ангелија-Данска како и резултатите од сите натпреварите.

Резултати:

Лига А:

Група 1:
Полска – Босна и Херцеговина 3-0
Италија – Холандија 1-1

Група 2:
Исланд – Белгија  1-2
Англија – Данска 0-1

Група 3:

Португалија – Шведска 3-0
Хрватска – Франција 1-2

Лига Б:

Група 1:

Романија – Австрија 0-1
Норвешка – Северна Ирска 1-0

Група 2:

Шкотска – Чешка 1-0
Словачка – Израел 2-3

Група 3:

Русија – Унгарија 0-0
Турција – Србија 2-2

Група 4:

Финска – Ирска 1-0
Бугарија – Велс 0-1

Лига Ц:

Група 2:
Македонија – Грузија 1-1
Естонија – Ерменија 1-1

Група 3:
Молдавија – Словенија 0-4
Грција – Косово 0-0

Група 4:
Белорусија – Казахстан 2-0
Литванија – Албанија 0-0

Advertisement

Facebook

Реклама