Connect with us

Тајмаут

ВИДЕО: Кревач на тегови, шампион на Бугарија и 8-ми во Европа, но со филери во усните

Ве запознаваме со Захари Георгиев, кој е син на балканскиот шампион и медалист на европските првенства, нашиот кревач на тегови Захари Георгиев. Крвта не е вода и ја продолжува традицијата во кревање тегови.

Неговиот последен натпревар беше во родниот град Пловдив во октомври минатата година, каде што заврши на третото место.

„Пред 17 години за прв пат влегов во теретана, малку на шега. Бев 4 одделение. Моите први тренинзи беа со метла, така почнав да ја учам техниката. И постепено се фатив за овој спорт“, вели за своите почетоци во спортот Георгиев.

Но, зошто ја направивте оваа промена во изгледот?

„За мене е многу важно човек да се погледне во огледало, да се сака себеси, прво да се сака себеси, за да може и да ги сака другите.

Имав комплекс во минатото, па решив да ги зголемам. Отсекогаш сакав да имам поголеми усни.

Лошата работа е што луѓето повеќе гледаат на тоа отколку на спортот и на она што јас го постигнав. Повеќе во фокусот се филерите во усните.

„Повеќе е омраза, не можам да објаснам… Бугаринот е конзервативен. Не ги земам здраво за готово такви работи. Јас сум од многу угледно семејство. Моите родители се многу образовани и интелигентни. Никогаш нема да бидам обвинет за такво нешто. Да, тие навистина не се согласија, но сепак јас сум нивно дете. Мојата среќа им е најважна.“

Моите пријатели се навикнаа на тоа. Сега кога се гледам себеси, ми се допаѓа.

Сум слушнал и позитивни и негативни коментари – „ти одговара, не ти одговара…“ Не сум под влијание на туѓите мислења. Тоа се луѓе кои не се во моето опкружување. Кој не ми ги плаќа сметките, горивото, струјата. Можам да бидам навреден од роднини и родители. Остатокот од општеството не ми е важен бидејќи не живеам за нив.

Advertisement