Connect with us

Други спортови

ВИДЕО: Неверојатниот Кобијаши, кога тој скока, како да лета на чекор нов триумф на „Четирите скокалници“

Јапонецот Рjоју Кобајаши е блиску до севкупна победа на Новогодишната турнеја „4 Скокалници“, победувајќи на одложеното трето натпреварување во Бишофсхофен со одличниот втор скок пред норвешкиот ривал, Маруис Линдвик.

Линдвик беше лидер по првата серија во Бишхофсхофен, со скок од 137.5 метри, но Јапонецот остана стабилен и стигна до победа со скокови од 137 и 137.5 метри за да собере вкупно 291.3 поени.

Во пласманот на Новогодишната турнеја, Кобајаши има 884.5 поени пред Линдвик со 866.6 и Гранеруд со 845.8 поени.

 

Реклама

Facebook

Реклама