Connect with us

Кошарка

ВИДЕО од Катастрофата на младите македонски кошаркарки, две четвртини не постигнаа ниту еден кош

Македонската кошаркарска репрезентација до 18 години претрпе катастрофален пораз од соодветната селекција на Словенија со 88:22. Ова беше натпревар во рамките на Челинџ купот на ФИБА, а катастрофата да биде уште поголема нашите кошаркарски надежи две четвртини не постигнаа ниту еден поен.

Првиот период словенечките млади кошаркарки го добија со 34:0, во втората четвртина резултатот беше 11:13, третиот период 13:9, а во последниот нашите кошаркарки не постигнаа ниту еден поен, па заврши со 30:0.

 

 

Facebook