Connect with us

Тајмаут

13-годишно момче се сликаше со Депај, па доби пет години забрана за влез на стадион

На крајот од натпреварот Холандија – Црна Гора, 13-годишно момче успеа да помине покрај редарите да влезе на теренот и да се фотографира со една од најголемите ѕвезди на Холандија во овој момент, Мемфис Депај,

Влегувањето на терен секако не е дозволено, но казната која ја доби ова момче од Фудбалската федерација на Холандија е претерана. Холандските медиуми објавија дека момчето ќе плати парична казна од 100 евра, но ќе добие и дури пет години забрана за влез на сите стадиони во Холандија.

Facebook