Поврзи се со нас

Фудбал

Алаба добро знаеше колку трае преодниот рок, тој сам реши да си замине

Сагата околу продолжувањето на договорот на Давид Алаба со Баерн траеше долго, но на крајот тоа не се случи.

Рокот беше одреден одамна, а тоа беше 1 ноември, понудата беше на маса, но двете страни не успеаја да се договорат.

На крајот, претставникот на Алаба, Пини Захави, не ги прифати условите кои ги поставија од Баерн, па затоа е јасно дека Алаба наскоро ќе го напушти Баерн.

После тоа, Алаба изјави дека дознал за сè од весниците, а тоа многу ги налути челниците на Баерн, кои не веруваа во тоа што го зборува нивниот фудбалер.

loading...

Facebook