Поврзи се со нас

Фудбал

Александар-Арнолд го признава кошмарот: Тој направи да се чувствувам немоќно

Александар-Арнолд се соочил со многу силни противници за време на неговата кратка кариера.

Сепак, еден од нив го полуде, како што и самиот призна за „Гол“.

„Кога Адама Траоре има одличен ден, ништо не можете да направите. Начинот на кој тој ја менува насоката и се отцепува не е човечки“, рече sвездата на Ливерпул.

„Никогаш не сум се чувствувал толку немоќен против противникот. Има луѓе кои се побрзи, тоа не може да се избегне, но може да преземете мерки со позиционирање, покриеност“.

„Но, против него, дури и поради силата што ја има, не можете да направите ништо. Се сеќавам на минатата сезона, на „Енфилд“. Тој се сврте, ја допре топката и исчезна. Никогаш претходно не ми се случило тоа“.

loading...

Facebook