Connect with us

Фудбал

Ги променија правилата за Купот на Франција

Француската фудбалска федерација ги промени правилата за одржување на Купот на Франција за да може натпреварите да се играат дури и за време на пандемијата на коронавирус, информираат од РМЦ.

Условот дека „клубовите се обврзани да запишат најмалку 7 играчи во почетниот состав кои играле барем на еден од последните два натпревари на тимот“ е времено отстранет. За оваа промена одлучи Извршниот комитет кој заседаваше во петокот наутро. Така клубовите ќе можат да користат повеќе резерви, па дури и играчи од нивните младински формации.

Ова беше неопходно поради случаи како оној во Бордо, каде по 17 декември има 21 заразен играч. Тимот има само 7 здрави играчи пред натпреварот со Брест за Купот на Франција в недела.

Реклама

Facebook

Реклама