Connect with us

Фудбал

Хаос по новите понуди за Манчестер Јунајтед доведе до продолжување на рокот

Последните часови од првично објавениот рок за поднесување втори понуди за купување на Манчестер Јунајтед се претворија во целосна фарса. Претставниците на двајцата главни кандидати за клубот – шеикот Јасим Бин Хамад Ал Тани и Сер Џим Рактлиф – првично објавија дека двете групи ги доставиле своите нови понуди пред крајниот рок, кој беше одреден во 23:00 часот по бугарско време. Сепак, Rain Group последователно изјави дека до овој момент не пристигнале официјални понуди од странските кандидати кои побарале и соодветно добиле продолжување на рокот. Сепак, според Скај Спорт, катарските инвеститори тврдат дека не сакале вакво продолжување и биле подготвени навреме да ја достават својата понуда, но откако добиле понуда за продолжување на рокот, решиле да ја искористат предноста.

Повеќето медиуми на Островот тврдеа дека понудите кои двајцата главни кандидати ги подготвиле се во износ од околу 5 милијарди фунти. Според „Сан“, Катарците дури и ја доставиле својата понуда навреме, но потоа ја повлекле по продолжениот рок.

Различните извори не се согласуваат околу тоа кој е конкретниот нов рок. Само „Сан“ открива дека рокот е продолжен за 48 часа и соодветно истекува во 23 часот по бугарско време во петок.

Глејзерс продолжуваат да се залагаат за 6 милијарди фунти за клубот. И да не ја достигне оваа сума, сигурно е дека ако има договор, тоа ќе биде рекорд. Откако ќе пристигнат сите понуди од вториот круг, кои се очекува да бидат вкупно околу осум, Rain Group ќе ја избере претпочитаната понуда. Инвеститорот кој ќе добие таков статус ќе добие пристап до целото клупско сметководство и сите документи. Двете страни потоа ќе преговараат за конечната цена.

Карлсберг „Домот на навивачите“ е новиот дел на Sportal.bg за игри. Со вашата регистрација, ќе можете да ја прилагодите вашата содржина и да учествувате во нашите игри за големи награди.

Facebook